אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול חדשני במוטוריקל

מוטוריקה, יציבה, אורטופדיה והשמנת-יתר ילדים, נוער ומבוגרים

אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול חדשני באוטיזם (ASD) טיפול בילדים, נוער וגם מבוגרים על הרצף בתפקוד גבוה, רציונל מדעי חדש בהקשרים של אוטיזם- היפוטוניה, אוטיזם- סרבול מוטורי/ דיספרקסיה/ אוטיזם ויסות חושי, הליכה על קצות האצבעות אוטיזם טיפול אינטגרטיבי במוטוריקל.

כבר מעל 20 שנה, אנו משקיעים משאבי זמן אדירים בפיתוח מיטב הכלים, להתמודדות עם שלל האתגרים המוטוריים, יציבתיים וגם אורטופדיים הנקשרים לתפקוד ילדים על הרצף בתפקוד גבוה/ אוטיזם (asd) כולל מתבגרים ונערים!

אנו שוקדים על סטארט-אפ חדשני בפיזיותרפיית ילדים* המציע, נוסף על 4,500 כלי טיפול חדשניים, גם תפיסות טיפול חדשניות (רציונל מדעי חדש) לטובת טיפול בהיפוטוניה, דיספרקסיה מוטורית/ סרבול מוטורי/ ויסות חושי לקוי, הליכה על קצות האצבעות, הפרעות הקיימות בקורלציה גבוהה עם אוטיזם! בראייתנו, אך ורק טיפול אינטגרטיבי, כלומר כזה המתייחס לכלל הביטויים של הפרעת אוטיזם (ASD), יעניק את המענה הנדרש ויקדם את ילדכם.

*אנו מגיעים פורמלית מתחום שנקרא 'רפואת ספורט', מידע נוסף בהמשך הדף.

אוטיזם- היפוטוניה לעומת אוטיזם- דיספרקסיה?

הקשר בין אוטיזם – היפוטוניה נחקר רבות בעשורים האחרונים. אחד הביטויים הקליניים המובהקים של אוטיזם (ASD) בגיל הרך הוא היפוטוניהטונוס שרירים נמוך, זאת לפני שניתן עדיין להסתמך על ביטויים אחרים של ההפרעה כדוגמת התנהגות חברתית.

אוטיזם נקשר גם להפרעת סרבול מוטורי/ דיספרקסיה, אך לא בהכרח באותו אופן בו נקשר להיפוטוניה. כדי להסביר זאת, נתאר ראשית את הקשר הקיים בין היפוטוניה להפרעת סרבול מוטורי (בכלל האוכלוסייה, ללא קשר לאוטיזם).  

ובכן, מחקרים העוסקים בקשר שבין היפוטוניה ילדים והפרעת סרבול מוטורי, מעלים השערות לזיקה שבין שתי ההפרעות. אחת ההשערות הבולטות, מדברת על כך כי ילדים בעלי היפוטוניה חווים חסך מוטורי (תנועתי), הן בשל הפסיביות התנועתית המאפיינת אותם בגיל הרך ובילדות המוקדמת והן בשל העיכוב ההתפתחותי בהשגת אבני הדרך המוטוריים (בעיקר הליכה מאוחרת). אותו חסך מוטורי מייצר סרבול מוטורי בהמשך הילדות.

הערת ביניים בהקשר זה, מניסיוננו הקליני והמחקרי, אחד הגורמים המשמעותיים ביותר המייצרים סרבול מוטורי אצל ילדים בעלי היפוטוניהטונוס שרירים נמוך (טונוס שרירים נמוך אצל ילדים) הוא קשיים בהתנתקות מהקרקע ("ילד שלא קופץ") בעיקר בשל קריסת כף רגל. אותו קושי בקפיצה מייצר סרבול ברכישת מיומנויות רלוונטיות כדוגמת דהרות, דילוגים, קפיצה בדלגית/ קפיצה בחבל, נוסף על ריצה מסורבלת ו- קשיים בשיווי משקל.

וכאן אנו מגיעים לשוני ביחס לאוטיזם. כאמור, סרבול מוטורי/ דיספרקסיה מוטורית (קשיי תכנון תנועה וקואורדינציה) פעמים רבות הינם תוצר של היפוטוניה, אך ברוב המקרים, לא נצפים יחד עם היפוטוניה בשלבי ההתפתחות המוקדמים, בעוד שבהקשר של ילדים על הרצף, סרבול מוטורי/ דיספרקסיה למרות שאינם מאובחנים פורמלית, אכן נצפים בגיל הרך אצל ילדים בעלי אוטיזם (ASD) ולכן החשיבות הרבה להתחיל טיפול כבר בגיל צעיר! 

תפיסה חדשנית שלנו בקשר שבין אוטיזם/ ASD לדיספרקסיה >>>

מחקרים רבים תהו על הקשר שבין אוטיזם/ ASD ל- דיספרקסיה/ סרבול מוטורי. רוב החוקרים מעלים את ההקשר הגנטי, או שטוענים שהקשר בין שתי ההפרעות אינו ידוע ("אידיופטי"). שימו לב, לתפיסתנו, אותה היפוטוניה עליה דיברנו בפסקה הקודמת (וייתכן אף קשיים בוויסות החושי הנקשרים לאוטיזם) היא/ הם החוט המקשר בין אוטיזם לדיספרקסיה!

כשם שהפרוגנוזה ("תוצאה"/ "השלכות עתידיות") של היפוטוניה בכלל האוכלוסיה כוללת סרבול מוטורי, כך אותה היפוטוניה הקיימת בקומורבידיות ("בו זמנית") עם אוטיזם (ASD) נוסף על קשיים בויסות החושי, הם אלה ה"מייצרים" דיספרקסיה/ סרבול מוטורי, כבר בשלבי ההתפתחות המוקדמת!

מי אנחנו? מהי שיטת 'Adaptive-Load'?

שיטת מוטוריקל ('Adaptive-Load') הינה 'סטארט-אפ' ישראלי בפיזיותרפיית ילדים¹, שיטת טיפול חדשנית ו-'פורצת-דרך' הנצמדת לדיסיפלינות מדעיות שונות (אנטומיה, קינזיולוגיה, ביומכניקה, פיסיקה ועוד..) שפותחה במהלך שני העשורים האחרונים לטובת אוטיזם בתפקוד גבוה (ASD) אצל ילדים, נוסף על ספקטרום רחב של בעיות מוטוריות, אורטופדיות ו- יציבה לקויה. שיטת הטיפול שלנו מביאה לעולם חדשנות מדעית עניפה בכל אחד מתחומי התמחותנו, נוסף על מבחר עצום של כלי טיפול מקוריים, יצירתיים וחדשניים!

שיטתנו נכנסה בין היתר לאקדמיה ולכתב העת הישראלי לרפואת ילדים (Israeli journal of Pediatrics). 

¹אייל ציוני, מפתח שיטת הטיפול ומומחה למוטוריקה ויציבה/ אורטופדיה ולקויות למידה, מגיע מתחום שנקרא 'רפואת-ספורט', עם התמחות ספציפית במוטוריקה ויציבה (3 שנות התמחות) באגף לרפואת ספורט, המכללה האקדמית בוינגייט, נוסף על לימודי קינזיולוגיה ופתוקינזיולוגיה² בחוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה, תואר שני בהצטיינות עם התמחות בלקויות למידה (אוניברסיטת חיפה) ולימודי התפתחות הילד בביה"ס לרפואה, אוניברסיטת ת"א (לימודי המשך ברפואה). רקע אקדמי ומקצועי מלא לרשותכם בדף אייל ציוני- כרטיס ביקור מדעי.

²קינזיולוגיה ופתוקינזיולוגיה – תורת התנועה ולקויות/ פתולוגיות בשלד ורקמות החיבור בהיבטים מוטוריים, יציבתיים וגם אורטופדיים.

אייל צבר ניסיון קליני של כ- 20 שנה בטיפול באוטיזם/ ילדים על הרצף בתפקוד גבוה (ASD) עם פיתוח מתמיד ויישום קליני של מעל 4,500 (!) כלי טיפול מדעיים וחדשניים בכל תחומי התמחותו (מאות רבות מתוכם פותחו לטובת אוטיזם והפרעות נלוות כדוגמת היפוטוניה, סרבול מוטורי/ דיספרקסיה מוטורית ו- הליכה על קצות האצבעות אוטיזם!) וכאמור, מאחורי כלי הטיפול חדשנות מדעית עניפה, כלומר רציונל מדעי חדש ותפיסות טיפול חדשניות!

נוסף על העיסוק הקליני, מרצה אייל על שיטתו לפורומים רפואיים שונים (הרצאות התפתחות הילד | ימי עיון התפתחות הילד | השתלמויות פיזיותרפיה | השתלמויות ריפוי בעיסוק | ההשתלמויות לגננות) נוסף על הרצאות על הזיקה שבין לקויות מוטוריות ו-יציבה לקויה, ללקויות למידה (בהן דיסגרפיה ודיסלקציה) לעוסקים בתחום התפתחות הילד, טיפול, שיקום, חינוך, הוראה…

לאור התעניינות רבה מצד גורמים בחו"ל, בכלל זה משפחות המגיעות אלינו עם ילדיהן מעת לעת לטיפול (בעיקר מצפון אמריקה) בכוונתנו להתחיל בעתיד הקרוב בהעברת ידע לחו"ל (ארה"ב כיעד ראשון) ולהפוך את שיטת 'Adaptive-Load' לבינלאומית.

נשמח להציע גם לילדכם את כלי הטיפול המתקדמים מסוגם בעולם, כמענה ל- אוטיזם בתפקוד גבוה, על מכלול הביטויים המוטוריים, יציבתיים וגם האורטופדיים שלו.

טיפול באוטיזם בתפקוד גבוה ילדים, נוער וגם מבוגרים, טיפול חדשני ומערכתי במוטוריקל >>

מחפשים טיפול באוטיזם בתפקוד גבוה/ טיפול בהיפוטוניה אוטיזם?/ טיפול בסרבול מוטורי אוטיזם? שימו לב, הידע החדשני והניסיון המחקרי-קליני הנרחב שלנו ב-

  1. טיפול בהיפוטוניה בילדים עם רציונל מדעי חדש (בכלל זה חדשנות מדעית וכלים חדשניים לטובת חיזוק שרירים לילדים/ חיזוק חגורת כתפיים לילדים),
It's Magical, It's Motori-kal
חיזוק שרירים מדעי וחדשני בהקשרים מוטוריים, יציבתיים ואורטופדיים!

חיזוק שרירים לילדים/ חיזוק חגורת כתפיים לילדים? ממש מחולל פלאים! השרירן המתוק בתמונה (רק בן 6) נהנה מביטחון עצמי בשמיים, אודות ל- חיזוק שרירים/ חיזוק שרירי הידיים/ חיזוק שרירי הבטן והגב במוטוריקל

2. רציונל מדעי חד/ש גם עבור טיפול בסרבול מוטורי/ טיפול בדיספרקסיה בילדים).

בסרטון הבא: אימון קואורדינציה לילדים, אסף המתוק מפגין יכולות מרשימות של שיווי משקלתיאום עין רגלקשר עין יד, ואם לא די בכך, גם הפרדת תנועהיציבות שרירית מפרקית (…ויכולת חריזה בִּתְזוּזַה🙂).

נגן וידאו
נגן וידאו

בתמונות הבאות: קיצור גיד אכילס לאחר שנים של הליכה על קצות האצבעות

גיד-אכילס-קצר-אצל-ילדים-טיפול-גיד-מקוצר-248x300-1.png

גיד אכילס קצר/ קיצור גיד אכילס חמור (severe shortness of achilles tendon) אצל ילד/ נער בן 14.5 המטופל במוטוריקל. הקיצור המשמעותי בא לידי ביטוי בין היתר בדפוס של הליכה על קצות האצבעות (בתמונה זו: עמידה סטטית, עם ניתוק עקבים דרמטי ולא רצוני מהקרקע) וקשיים ניכרים ביציבות/ שיווי משקל (ראו: שיווי משקל לילדים).

לאחר חודשיים (שמונה מפגשים) של טיפול להארכת גיד אכילס בלבד, הילד מסוגל סוף סוף לעמוד על העקבים בפעם הראשונה מזה 8 שנים ולגלות (להכיר) את עצמו מחדש!

בתמונה הבאה (לגולשים במסמארטפון, התמונה לעיל): היפוטוניה ילדיםגב כפוף אצל ילדים/ גב כפוף טיפול/ קיפוזיס/ היפר לורדוזיס צווארי בהתהוות- כניעה טוטאלית לכוח הכובד! מנח ישיבה כפופה (סימן שאלה בגב) אופייני של ילד בן 5 בעל היפוטוניה. הילד שהגיע אלינו לטיפול, שומט את כתפיו כלפי מטה ומושך את ראשו לאחור, כדי להשעינו באופן פסיבי על חגורת הכתפיים וע"י כך, להימנע ממאמץ של שרירים יציבתיים (שימו לב לכפל/ קמט בעור באיזור העורף, דבר המעיד על הימצאות במנח יציבתי שגוי כזה במשך תקופה ממושכת יחסית, על אף גילו הצעיר של הילד..). מנח יציבה כזה כולל הישענות על רצועות באופן מזיק ביותר הן לרצועות, למפרקים, למעטפות המפרקיות (קפסולות) לעמוד השדרה כולו, כולל הדיסקים הבין חולייתיים ורקמות רכות נוספות.. ישיבה כפופה כזאת מהווה את הבסיס להגדלת עקומות עמוד השדרה, להתהוות קיצור שרירים (אזור צווארי) ולהתפתחות קיפוזיס בולט, היפר לורדוזיס צווארי, גב כפוף… תמונה זו ממחישה היטב, עד כמה יציבה לקויהבעיות יציבה אצל ילדים מתחילות/ מתהוות כבר בגיל צעיר מאוד!

היפר לורדוזיס צווארי בהתהוות, אצל ילד בן 5 בלבד הסובל מטונוס שרירים נמוך/ היפוטוניה באיזור חגורת הכתפיים ועמוד השדרה, שהגיע אלינו לטיפול.
היפר לורדוזיס צווארי בהתהוות, אצל ילד בן 5 בלבד, הסובל מהיפוטוניה. בהיעדר טיפול לחיזוק שרירי היציבה, בכלל זה זוקפי הגב העמוקים ושרירים מקרבי השכמות, דפוס היציבה הנוכחי עלול להתקבע ולהפוך ללקות סטרוקטורלית (מבנית).

בתמונה זו: ישיבה נכונה על כסא/ יציבה נכונה בישיבהיציבה נכונה לילדים.

אותו ילדכשלושה חודשים בלבד מראשית ההתערבות/ קיפוזיס טיפול/ טיפול בקיפוזיס במוטוריקל מדגים דפוס יציבה שונה לחלוטין, בכלל זה אותו היפר לורדוזיס צווארי גורף שהיה תולדה של גב כפוף, התמתן משמעותית אודות ל-טיפול החדשני שלנו, דבר המאפשר לילד להציג דפוס יציבה בו השרירים, שכבר הספיקו להתחזק באופן מרשים, נוטלים אחריות על היציבה ומורידים את העומס המזיק שהיה קודם לכן על מבנים ורצועות (ligaments).

בא לכם שגם ילדכם יבואו לחברים בכיתה ביציאה שווה? תחשבו על יציבה שהיא בגדר…

מוטוריקל - כדי שגם היציבה של ילדכם תהפוך ל- יציWOW
יציwow-wow מוטוריקל

אמנם לא נוכל להעניק טיפול יציבה ל-צ'יוואווה 😊 אבל ילדכם, יוכלו לבוא לכיתה ביציאה של יציבה שהיא ממש WOW, או בקיצור יציWOW 

 "יציWOW" הוא סלוגן שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!

*התמונה נלקחה מ- https://petslife.com.mx/2020/03/09/chihuahuenos-con-mas-seguidores-que-tu/

ראו גם: סימן מסחר | סלוגן לעסק | סלוגן שירות | סלוגן לעסק דוגמאות | סלוגנים מנצחים | סלוגנים טובים | סלוגנים בעברית.

5. למידה מוטורית מתקדמת/ לימוד מיומנויות ספורט ותנועה (מגוון רחב), עם רציונל מדעי חדש, המסייע מאוד לאותם ילדים על הרצף בתפקוד גבוה לרכוש מגוון רחב של מיומנויות ספורט ותנועה בקלות רבה ועם חיוך!

בין המיומנויות הנרכשות במוטוריקל: לימוד כדרור, לימוד קפיצה בחבל/ לימוד קפיצה בדלגית, לימוד דילוגים, לימוד דהרות, לימוד קפיצה על רגל אחת, לימוד גלגול לפנים, לימוד גלגול לאחור, לימוד כדורסל, לימוד כדורגללימוד קשירת שרוכים ועוד ועוד…  

לימוד קפיצה בחבל: עמית ותמר, מדגימים ביצוע נהדר, זמן קצר לאחר לימוד קפיצה על חבל/ לימוד קפיצה בדילגית. ונזכיר שנית: אצלנו גם ההנאה כלולה בתפריט 🙂

נגן וידאו
נגן וידאו
לימוד-רולר-בלייד.jpg

לימוד רולר בליידס לילדים מקצועי, מהיר וחווייתי- בכלים מדעיים, ובתנאים נהדרים!

וכמובן, לימוד קארבר/ לימוד סרף סקייט | לימוד סקייט בורד לימוד סקייטבורד לילדים

וכן, לימוד קורקינט (רגיל/ לא ממונע וגם קורקינט חשמלי, מגיל 16 ומעלה ע"פ החוק).

אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול עתיר שנים!

מעבר לכלי הטיפול החדשניים, המגובים בידע בלעדי וחדשנות מדעית, ברשותנו גם ניסיון קליני עתיר שנים (מעל 20 שנה) של טיפול בילדי ASD/ אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול, 

אלה ועוד יאפשרו לילדכם ליהנות מטיפול מערכתי עם מגוון ענק של כלים המתקדמים מסוגם בעולם! 

שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים במוטוריקל 

 

כדי שיכולותיו המוטוריות של הילד לא יבואו לידי ביטוּל,

 

אלא רק לידי ביטוי!

 

 

ולפני שנמשיך, ברוכים הבאים לאתר מוטוריקל המחודש! אנו בעיצומו של תהליך להעברת כ- 120 דפים מאתרנו הישן. תוכלו למצוא בדפים השונים וגם בתפריט, קישורים למבחר דפים שטרם הועברו מאתרנו הישן.

מדוע איננו מחוברים לוואטסאפ??

תוהים מדוע איננו מחוברים לוואטסאפ? ההסבר לכך פשוט: לתפיסתנו, כל פעולה של הקלדה ממושכת בסמארטפון נחשבת להרסנית במיוחד ל- יציבה ולעמוד השדרה! מגיעים אלינו במשך השנים מטופלים רבים (נערים/ אנשי הייטק) בעלי יציבה לקויה/ יציבה לא נכונה, עם סימפטומים קשים של כאבי צוואר/ כאבי צוואר וכתפיים על רקע שימוש (אפילו סביר) באפליקציות המבוססות על העברת מסרים בהקלדה. מוזמנים להיכנס לדף קיפוזיס טיפול/ טיפול בקיפוזיס ולגלות מידע חשוב נוסף!

למה לא השקענו יותר בעיצוב האתר?

 קהל היעד אליו פונה האתר הוא אנשים המחפשים טיפול מקצועי, מדעי ומוביל לילדיהם (או לעצמם) אחת ולתמיד!

איננו מעניקים טיפול באוטיזם (ASD) באמצעות עיצוב גרפי, אנו עושים זאת באמצעות כלים, בעזרת כלי טיפול המתקדמים מסוגם בעולם!

מטרת האתר אינה להרשים את הגולש באמצעים ויזואליים, אלא להציג דבר אותנטי (אמיתי) ולהביא מידע משמעותי וחיוני, מידע שעשוי לחולל שינוי משמעותי בחיים של בנו/ בתו/ חייו האישיים! שיטת מוטוריקל (Adaptive-Load) הינה שיטת טיפול בעלת תוכן אמיתי/ רציונל מדעי ברור (כשתבקרו בדפים השונים תבינו למה כוונתנו…). בזכות כך, רכשה את מעמדה המוביל בתחום התפתחות הילד… כך שלשמחתנו, העיצוב (במקרה שלנו) פחות רלוונטי… (ברוח הביטוי: 'אל תסתכלו בקנקן, אלא במה שבתוכו').

עם זאת, אנו שואפים תמיד ליצור סדר טוב יותר בכמויות המידע המשמעותיות, לטובת נוחות, נגישות ויעילות!

 

אתר מוטוריקל לשרותכם כבר 18 שנים (2006-2024)!

 מוטוריקל –  הרבה מעבר ל- פיזיותרפיה לילדים/ ריפוי בעיסוק לילדים או ספורט טיפולי לילדים/ התעמלות טיפולית לילדים!

מוטוריקל - חלשים בגרפיקה, מובילים במוטוריקה!

 

(וגם ביציבה ואורטופדיה...)

מעת לעת אנו נשאלים על טיפול באוטיזם בתפקוד גבוה אצל ילדים וכיצד ניתן לגייס את המוטיבציה שלהם? 

ובכן, לא רק שאנו מציעים את הכלים המתקדמים מסוגם בעולם לטובת אוטיזם בתפקוד גבוה/ ASD אצל ילדים, אנו ממש אלופים בלשעשע ילדים!

לאייל, עבדכם הנאמן שפה משותפת ומשעשעת במיוחד עם ילדים (גם עם קטנטנים), כך שהתואר "פיזיו-סטנדאפיסט" (שהוענק לו ע"י אחד ההורים לפני שנים רבות…) אינו מקרי. בזכות כימיה מיוחדת בין המטפל לילד, גם עבודה קשה הופכת לאפשרית ואף מהנה 🙂 

ואפרופו פיזיו-סטנדאפיסט, לאחר שנים רבות בהן קורע ילדים מצחוק במסגרת העיסוק הקליני, יוצא אייל במופע סטנד אפ ייחודי ומגניב במיוחד לילדים.

Check it out :)) סטנדאפ ילדים | סטנד אפ לילדים ליום הולדת | סטנדאפיסט ליום הולדת | יום הולדת סטנדאפ לילדים | מופע סטנד אפ לילדים).

טיפול בילדים על הרצף עם עבודה קשה + פיזיו-סטנדאפיסט צמוד ולא סתם קורע מצחוק, ממש צפון קוריאה מצחוק!  🙂

וכעת, נדון בקשר שבין יכולות מוטורית אצל ילדים (כלל האוכלוסיה וכמובן, ילדים על הרצף) לבחירה.

מה הקשר בין יכולת לבחירה? 

בפשטות, יכולת מעניקה לילד חופש בחירה! ומהי כוונתנו?

להלן טענה שכיחה של הורים:

'זה לא שקשה לילד לשחק במשחק קבוצתי כזה או אחר…הוא טוען שהמשחק עם הילדים פשוט משעמם אותו (לדבריו, משחק כדורגל לדוגמה, פירושו 'לרדוף ללא הפסקה אחרי כדור מטופש'…), ולכן מעדיף הוא לבלות את זמנו מול המחשב* במשך שעות ארוכות בלי כל בעיה, והוא עוד נהנה מכך… מה לא בסדר בזה?'

…נשמע לכם מוכר??

ובכן, חלקם הגדול של הילדים המגיעים אלינו לטיפול, הם ילדים בעלי פערים בין רמת אינטליגנציה מילולית (verbal IQ) גבוהה, לעומת אינטליגנציה תנועתית-ביצועית (performance IQ)* נמוכה. הילדים מוּדעים לכך שהם בעלי יכולת תנועתית נמוכה ביחס לחבריהם, ולכן, מוצאים תירוצים שונים (ולרוב, משכנעים למדי..) להימנעותם.

הורים רבים מגלים הבנה (טבעית) להימנעותו של הילד, ומשמיעים את הטענה שגם הם בילדותם לא אהבו לשחק…

*מעבר להשלכות השליליות של ישיבה מרובה מול המחשב ברמה הפסיכולוגית- חברתית, אותה ישיבה מול המחשב עלולה לייצר בעיות בריאותיות שונות, כגון השמנת יתר אצל ילדים, בעיות ראייה ובעיקר, יציבה לקויה וכנגזרת, גם כאב גב תחתוןכאב צווארכאב גב עליון… למידע נרחב בקרו בדפים השונים באתרנו:

טיפול בהשמנה אצל ילדים | טיפול בהשמנת יתר אצל ילדים | טיפול בעודף משקל | השמנת יתר טיפול | השמנת יתר בקרב ילדים | השמנת ילדים | טיפול בהשמנה | טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח | טיפולים בהשמנת יתר.

גב כפוף אצל ילדים | גיבנת בגב | איך ליישר גב כפוף | איך ליישר כתפיים שמוטות | איך לתקן גיבנת | גיבנת בעורף | איך ליישר את הצוואר | פטנט לגב זקוף | גב כפוף בגיל מבוגר | גב מכופף | האם אפשר ליישר גב עקום | שיפור יציבה | אבחון יציבה

טיפול בקיפוזיס | קיפוזיס טיפול | טיפול בגיבנת בעורף | גיבנת בעורף טיפול | גב כפוף טיפול | מיישר גב | מיישר גב וכתפיים | מיישר כתפיים האם מומלץ

לורדוזיס טיפולקשת בגב תחתוןטיפול בלורדוזיסשקע עמוק בגב תחתוןיישור לורדוזיס מותניתיישור לורדוזיס מותניהיפר לורדוזיסלורדוזיס גב תחתוןשקע בגב התחתוןהיפר לורדוזיס מותנישקע בצוואר.

וכאן בדיוק המקום להדגיש שגיל הגן ושנות ביה"ס הראשונות נחשבות שנות התפתחות משמעותיות ביותר עבור כל ילד מפני שבין היתר, המושג "תפיסה עצמית" וכמובן דימוי עצמיהערכה עצמיתזהותו העצמית של הילד להמשך חייו מתעצבים ממש בתקופה קריטית זו!

לאחר שתקראו את הפסקאות הבאות, תוכלו להבין את הסיבה האמיתית להימנעותו של ילדכם, הימנעות שלא באה מתוך בחירה אמיתית, אלא דווקא מתוך חוסר-ברירה (חוסר יכולת לבחור)

באופן נורמטיבי, לו היתה לילד היכולת התנועתית-מוטורית לשחק עם יתר הילדים, היה בוחר (חד-משמעית) במשחק! בדומה לבני האדם, גם בעלי-החיים בטבע עסוקים בראשית חייהם בהתנסות חושית-תנועתית. אם נתבונן בחיה ביתית כדוגמת חתול, נוכל לראות שגור החתולים עסוק במשחק מתמיד (סוג של 'השתובבות', הכוללת 'הנעת' חפצים קטנים בעזרת הגפיים הקדמיות ומרדף אחריהם וכן טיפוס, גלגול, קפיצה וכיו"ב). מטרת המשחק היא 'לצייד' את החתול בכישורים מוטוריים, תנועתיים ותפיסתיים, קריטיים לצורך התפתחותו והישרדותו במהלך החיים (תפיסת טרף לדוגמה, מצריכה בין היתר ריצה מהירה, תזמון מהיר ומדוייק ותיאום בין העין- לגפה). גם בני האדם, נולדים עם מס' מצומצם של רפלקסים פרימיטיביים וכתוצר של התנסות מוטורית-תפיסתית, בונים לעצמם סכימת גוף תקינה, לומדים 'להכיר' את גופם, ומשכללים כל העת את תנועתם. התנסות בתנועה מעשירה אותנו הן מוטורית, והן תפיסתית-קוגניטיבית (וכמובן, רגשית, חברתית, חווייתית ועוד..).

אם כן, משחק ותנועה מוטורית במהלך כל שנות הילדות, הם מרכיבים אבלוציוניים חיוניים ביותר, להתפתחות מוטורית-תפיסתית, קוגניטיבית, סוציאלית ורגשית (בהיבטים של דימוי עצמיהערכה עצמיתשפת גוף/  חוסן נפשי..) תקינה.

ונחזור כעת לאותו מוטיב של ילד נמנע. ברור כעת, שלא היה בוחר לשבת מול המחשב, אילו היתה לו היכולת המוטורית לבצע את המיומנויות/ תפקודים הרלוונטיים למשחק כדורגל/ כדורסל או כל משחק אחר… מטבע הדברים, ברירת המחדל (אפשרות) הבודדת שעמדה בפניו היתה להימנע. מרבית הילדים מפסיקים להתנסות/ לשחק, לאחר שחווים כישלון (ולו בודד). ניתן אף לומר שבאופן פרדוקסלי, האינטליגנציה הגבוהה של אותו ילד 'פעלה לרעתו' במקרה זה, משום שהילד יצר לעצמו תסריטים שונים ומגוונים של 'מה יקרה אם…'? (אם אשחק ולא אמסור בצורה מדוייקת/ לא אקלע לסל וכו'…) ובכך, רק דחה על הסף כל אפשרות של גיוס מוטיבציה לנסות להשתתף במשחק הקבוצתי.

יכולת מוטורית טובה? כרטיס ביקור חברתי/ מפתח להשתלבות תקינה של הילד בחברה!

ילדים רבים המגיעים אלינו הם פרפקציוניסטים (ילד פרפקציוניסטילדים פרפקציוניסטים)! גם אם ישנם קשיים מוטוריים/ ליקויים מוטוריים זניחים, התנסות מוטורית (השתתפות בפעילות תנועתית/ השתתפות במשחקי כדור ועוד..) מבחינת ילדים אלה היא ממש מחוץ לתחום (ילד נמנעילדים נמנעים)! "אם אני לא שולט בכדור (כדרור/ בעיטה) בצורה מעולה, אני לא משתתף במשחק כדורסל/ כדורגל…". אצל ילדים אלה, מוטיב ההימנעות משמעותי יותר, אפילו בהשוואה לילד בעל קשיים מוטוריים משמעותיים יותר, שאינו פרפקציוניסט באופיו! ילדים אלה חייבים לקבל סיוע לשיפור היכולות המוטוריות (ברוב המקרים, טיפול פסיכולוגי או ייעוץ המתמקד בהפחתת השאיפה לשלמות/ ביטול המוטיב של הפרפקציוניזם נדון לכישלון מראשיתו ומהווה בזבוז זמן…). 

למרות האמור, במקביל לטיפוח כישוריו המוטוריים של הילד, אייל ציוני (בעל ניסיון של שנים רבות עם אלפי ילדים) יודע גם כיצד לדבר עם ילדים ממש 'בגובה העיניים' ולטפח גם את הדימוי העצמי (טיפוח דימוי עצמי) של כל ילד, באופן כזה שהילד יתחיל להאמין בהדרגה שגם הוא עצמו ממש 'עילוי ספורטיבי' -חשיבה ריאלית, שיש מאחוריה בסיס עובדתי, לשם שינוי… ולפיכך, אין יותר סיבה להימנע ממשחק עם חברים!

כאמור, מספיקה לרוב הילדים התנסות שלילית אחת בלבד (זוכרים שדיברנו על אינטליגנציה גבוהה?) כדי להחליט שמעתה ואילך, משחק עם החברים 'אינו בא בחשבון'. למה כוונתנו? ובכן, מספיק שהילד מעד פעם אחת בעת ניסיון בעיטה לשער, או שבעט לכיוון ההפוך/ 'החמיץ' בעת שעמד מטרים ספורים בלבד משער ריק וכו' וספג עלבונות, כדי שבפעם הבאה יעדיף את המחשב כמקום מפלט בטוח יותר. לא משנה גם פרק הזמן שחלף מאז התרחשה אותה 'פאשלה'; זכרונם האפיזודי (זיכרון של 'אירועים'/ חוויות) של הילדים לגבי מפחי-נפש בסגנון זה הינו 'עמיד' למדי, והדבר בהחלט פועל לרעתם!

זוכרים את ההצהרה בה פתחנו?  יכולת מעניקה לילד חופש בחירה! ברור כעת, כי חופש בחירה, פירושו בחירה מתוך מספר ברירות מחדל, ולא בחירה קבועה להימנע.

ומכאן, מחובתו של כל הורה, לצייד את הילד ביכולות, שיעניקו לו את זכות/ חופש הבחירה וכפועל יוצא, יושג שיפור ביטחון עצמי! הילד כבר יבחר בעצמו 'לאיזה כיוון לפנות', האם לשחק במשחק זה או אחר, או לא. אם הילד יבחר להימנע מהשתתפות במשחק מסוים, זו כבר בגדר בחירה לגיטימית משיקול ענייני (אולי משחק תנועתי אחר יותר מאתגר אותו…), ולא הימנעות מפאת חוסר יכולת!

אז אכן, במוטוריקל מתמחים ב- שיפור דימוי עצמי אצל ילדיםשיפור ביטחון עצמי אצל ילדיםשיפור ביטחון עצמי בגיל ההתבגרות.

ראו: שיפור דימוי עצמי | דימוי עצמי נמוך אצל מתבגרים | דימוי עצמי נמוך אצל מבוגרים | הערכה עצמית נמוכה אצל ילדים | העלאת דימוי עצמי | פעילות לחיזוק דימוי עצמי | שיפור ביטחון עצמיחוסר ביטחון עצמי בגיל ההתבגרות | ביטחון עצמי חברתי.

ובאותו הקשר, פסקה חשובה הלקוחה מתוך ה- "אני מאמין" שלנו, בדף אייל ציוני, כרטיס ביקור מדעי:

בראייתי, כשם שמושג 'חופש הביטוי' (ורבלי/ מילולי) נתפס בעיננו כדבר מובן מאליו (זכות יסוד בסיסית של כל אדם…), כך גם צריכה להיות התייחסותנו למה שאני מגדיר 'חופש ביטוי מוטורי' (תנועתי). במילים אחרות, מחובתנו לצייד כל ילד בכלים, שיאפשרו לו הבעה עצמית חופשית באמצעות תנועה, לאור העובדה שתנועה היא שפת התקשורת הדומיננטית בילדות!

אם כן, מכיוון שילדים על הרצף, גם אוטיזם בתפקוד גבוה, סובלים בין היתר מקשיים בתקשורת מלולית (אחד מאבני הנגף/ מוקדי הקושי המשמעותיים בתפקודם) נשמח להעניק גם לילדכם חופש ביטוי מוטורי בעל חשיבות מכרעת עבורם!

המטריה המוטורית* של מוטוריקל

במוטוריקל מעניקים לילדכם "מטריה מוטורית" (כלומר, יכולות מוטוריות גבוהות..) המגנה עליהם מפני שלל האתגרים המוטוריים-ספורטיביים-חברתיים הצפויים והבלתי צפויים של הילדות.

גשם/ מָטַר של אתגרים מוטוריים מלווה את תקופת הילדות בעידן המודרני; טורניר משחקי כדור שנחת על הילד/ה בהפתעה (כרעם ביום בהיר) במסיבת יום הולדת ספורט (דבר נפוץ מאוד כיום: יום הולדת ספורט אתגרי, יום הולדת ספורטיבית, מפעיל יום הולדת ספורט) או בהפסקה פעילה/ בקייטנה; טיול רכיבה על אופניים שאורגן ע"י ועד ההורים הכיתתי, טיפוס על חבלים במצוק במהלך טיול שנתי, משחק 'כיסאות מוזיקליים' בגן, תחרות ריצה בשיעור התעמלות (שיפור סגנון ריצה) או תחרות הורדות ידיים ספונטנית בשעת ההפסקה.. ואיננו מדברים על תפקוד מוטורי יעיל הנחוץ כ"כ במצבי חירום, בכלל זה התמצאות במרחב לילדים, שיווי משקל, כוח שרירים (חיזוק שרירים לילדים/ חיזוק חגורת כתפיים לילדים) זריזות, מהירות, קואורדינציה לילדים ועוד…

המטריה המוטורית שלנו מעניקה לילד ביטחון עצמי (שיפור ביטחון עצמי אצל ילדים), שקט ורוגע נפשי (חוסן נפשי) ומן הסתם, משפרת/ מעלה גם דימוי עצמי (שיפור דימוי עצמי אצל ילדים) ומאפשרת הבעה עצמית/ יכולת ביטוי עצמי, כשהילד/ה יודעים שהמטריה שלהם צמודה אליהם וניתנת לשימוש בכל רגע נתון! ("כל אתגר, בעזרת המטריה המוטורית נפתר!").

המטריה המוטורית של מוטוריקל המסייעת בהגשמת ילדוּת שקטה מדאגות ובכל עונות השנה 🙂

*המטריה המוטורית ® היא סלוגן שכל הזכויות בו שייכות למוטוריקל!

ראו גם: סימן מסחר | סלוגן לעסק | סלוגן שירות | סלוגן לעסק דוגמאות | סלוגנים מנצחים | סלוגנים טובים | סלוגנים בעברית

שימו לב, אם טרם עשיתם זאת, לרשותכם מידע נרחב באתרנו אודות סוגיות רלוונטיות ל- טיפול באוטיזם בתפקוד גבוה:

ראו גם: פחד מכדור אצל ילדים | רתיעה מכדור 

דף אוטיזם בתפקוד גבוה טיפול יורחב בקרוב!

אוטיזם טיפול באוטיזם/ ילד על הרצף בתפקוד גבוה, חזרה לראש הדף